KNX BMS Δομημένη Καλωδίωση Ηλεκτρολογικές Εγκαταστάσεις Γεννήτριες Υποσταθμοί HVAC Όλες οι υπηρεσίες
Επικοινωνία
HVAC

Τι είναι το HVAC και τι σημαίνει HVAC;

Θέρμανση, Αερισμός και Κλιματισμός
Το HVAC είναι ένας κοινός όρος που χρησιμοποιείται και οι περισσότεροι έχουν μια γενική ιδέα σε τι αναφέρεται. Από την άλλη, τι ακριβώς σημαίνει HVAC; Και, πώς εφαρμόζεται στο σπίτι σας; Η Ηλεκτροδυναμική εκτός απ’ τις υπόλοιπες πλήρεις οικιακές υπηρεσίες που προσφέρει, σας παρέχει και λύσεις HVAC σε σχέση με το ηλεκτρολογικό αντικείμενο αυτού του πεδίου.

HVAC

Τι είναι το HVAC;

Ορισμός: HVAC σημαίνει Θέρμανση, Αερισμός και Κλιματισμός. Το HVAC αναφέρεται στα διαφορετικά συστήματα που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά αέρα μεταξύ εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, μαζί με τη θέρμανση και την ψύξη τόσο κατοικιών όσο και εμπορικών κτηρίων. Είναι τα συστήματα που σας κρατούν ζεστούς και άνετους το χειμώνα και σας κάνουν να νιώθετε δροσιά και φρέσκο ​​το καλοκαίρι. Είναι επίσης τα συστήματα που φιλτράρουν και καθαρίζουν τον εσωτερικό αέρα για να σας κρατούν υγιείς και να διατηρούν τα επίπεδα υγρασίας στα βέλτιστα επίπεδα άνεσης.

Πώς λειτουργεί το HVAC;

Κάθε στοιχείο στο σπίτι σας μπορεί να είναι ξεχωριστό, όπως ένα σύστημα ακτινοβολίας σε συνδυασμό με κλιματιστικές μονάδες. Ωστόσο, είναι πιο συνηθισμένο για συνδυασμένα συστήματα όπως η κεντρική θέρμανση και τα συστήματα AC που χρησιμοποιούν έναν μόνο κεντρικό ανεμιστήρα για την κυκλοφορία του αέρα μέσω εσωτερικών αγωγών σε ένα σπίτι ή με σύστημα χωρίς αγωγούς για διαφορετικούς χώρους ή ζώνες του σπιτιού.

Ο σκοπός ενός συστήματος HVAC είναι κάτι περισσότερο από την απλή θέρμανση ή ψύξη ενός χώρου. Χρησιμεύει στη βελτίωση της ποιότητας του εσωτερικού αέρα και στην παροχή άνεσης μέσα σε ένα κτήριο. Ενώ υπάρχουν αρκετοί διαφορετικοί τύποι συστημάτων HVAC, όλα ξεκινούν με τα ίδια βασικά στοιχεία.

Πρώτον, υπάρχει μια πηγή πρόσληψης φρέσκου αέρα από το εξωτερικό ή από το εσωτερικό του σπιτιού. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται αερισμός και μπορεί να συμβεί με δύο διαφορετικούς τρόπους. Ο φυσικός αερισμός υπάρχει στα περισσότερα σπίτια και αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο ο αέρας συνήθως εισέρχεται και εξέρχεται μέσα από παράθυρα, πόρτες, αεραγωγούς και άλλα ανοίγματα. Αυτή η ανταλλαγή αέρα είναι απαραίτητη για την αναπλήρωση του οξυγόνου και την απομάκρυνση των οσμών, του διοξειδίου του άνθρακα και της υπερβολικής υγρασίας.

Ο μηχανικός αερισμός χρησιμοποιεί ένα μηχανικό σύστημα – το V στο HVAC – για την κίνηση του αέρα μέσα και έξω απ’ το κτήριο. Στο παρελθόν, υπήρχε αρκετός φυσικός αερισμός στα περισσότερα σπίτια από χαραμάδες και κενά στην κατασκευή καθώς και με το άνοιγμα και το κλείσιμο των θυρών. Ωστόσο, οι σύγχρονες κατασκευές δημιουργούν σπίτια που είναι πολύ πιο σφιχτά σφραγισμένα, έτσι ο εξαερισμός γίνεται όλο και πιο σημαντικό στοιχείο στα συστήματα HVAC του σπιτιού. Μόλις εισαχθεί ο αέρας, αναρροφάται σε μια μονάδα διαχείρισης αέρα όπου ξεκινά η επεξεργασία του. Ο αέρας αναρροφάται μέσω φίλτρων για να αφαιρεθεί η βρωμιά, η σκόνη, τα αλλεργιογόνα και άλλα σωματίδια.

Ακολουθεί η άνεση. Ο αέρας είτε στέλνεται για θέρμανση είτε για ψύξη και για να αφαιρεθεί η υπερβολική υγρασία. Μόλις ο αέρας είναι καθαρός, φρέσκος και σε άνετη θερμοκρασία, κατευθύνεται στο σπίτι. Για κεντρικά συστήματα, αυτό σημαίνει τη μεταφορά του μέσω ενός δικτύου αγωγών σε διαφορετικούς χώρους με σκοπό να σας παρέχει συνθήκες άνεσης.

Εμπιστευτείτε την Ηλεκτροδυναμική για να σας βοηθήσει με όλες τις ανάγκες σας για HVAC

Βασιστείτε στην Ηλεκτροδυναμική για όλες τις ανάγκες HVAC του σπιτιού σας.

Τώρα που ξέρετε τι σημαίνει HVAC και τι είναι ένα σύστημα HVAC, μπορείτε να κατανοήσετε καλύτερα τις ανάγκες θέρμανσης, ψύξης και άνεσης του σπιτιού σας. Για να μάθετε περισσότερα ή για να λάβετε βοήθεια για το σύστημά σας, επικοινωνήστε με την Ηλεκτροδυναμική. Είμαστε ο αξιόπιστος πάροχος οικιακών υπηρεσιών και HVAC για όλες τις ανάγκες άνεσης του σπιτιού σας.

Επικοινωνία

Συμπληρώστε τη Φόρμα για να ξεκινήσουμε τη συνεργασία μας

    Ικανοποιημένοι Πελάτες

    Τα κορυφαία ξενοδοχεία & Βίλες εμπιστεύονται την Ηλεκτροδυναμική