KNX BMS Δομημένη Καλωδίωση Ηλεκτρολογικές Εγκαταστάσεις Γεννήτριες Όλες οι υπηρεσίες
Επικοινωνία

Ηλεκτρολογικές Εγκαταστάσεις

Οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις δεν αποτελούν βραχυπρόθεσμη επένδυση. Οι αποφάσεις που λαμβάνετε σήμερα θα έχουν αντίκτυπο για πολλά χρόνια. Ένας επαγγελματίας ηλεκτρολόγος κάνει τη ζωή σας πιο ασφαλή και πιο ευχάριστη.

Ηλεκτρολογικές Εγκαταστάσεις Κέρκυρα

Σχεδιασμός ηλεκτρολογικής εγκατάστασης

Εάν, για παράδειγμα, σχεδιάσετε εσφαλμένα την ανάγκη και τη θέση των τηλεφωνικών υποδοχών, τότε αυτές μπορούν να διορθωθούν αργότερα μόνο με σημαντική προσπάθεια και κόστος. Χρησιμοποιήστε την πολυετή εμπειρία μας για οικιακό και επαγγελματικό σχεδιασμό.

Η Ηλεκτροδυναμική ιδρύθηκε το 2001 στην Κέρκυρα και από τότε έχει υλοποιήσει πολλές κλασικές αλλά και έξυπνες εγκαταστάσεις (έξυπνο σπίτι). Λόγω αυτής της εμπειρίας μπορούμε να σας καθοδηγήσουμε στα επόμενα βήματα, δίνοντας σας χρήσιμα δεδομένα, προκειμένου να λάβετε τις δικές σας αποφάσεις.

Πόσο κοστίζει μια ηλεκτρολογική εγκατάσταση σε ένα νέο κτίριο;

Όσον αφορά τον σχεδιασμό και τον υπολογισμό του κόστους ενός νέου κτιρίου, πρέπει να ληφθούν υπόψη διάφορες παράμετροι. Η ηλεκτρολογική εγκατάσταση είναι ένα σημαντικό κόστος. Ενώ στο παρελθόν έπρεπε να λάβετε υπόψη μόνο διακόπτες, πρίζες και φωτισμό θα μπορούσατε να υπολογίσετε περίπου το 8 έως το 10% του κόστους κατασκευής για την ηλεκτρολογική εγκατάσταση, σήμερα υπάρχουν πολλά πρόσθετα συστήματα, που απαιτούν την εγκατάσταση BMS ή/και δομημένης καλωδίωσης, όπως γραμμές καλωδίων για servers και δίκτυα δεδομένων, τεχνολογία πολυμέσων ή άλλες έξυπνες οικιακές λύσεις.

Η ηλεκτρολογική εγκατάσταση έχει αλλάξει σημαντικά τα τελευταία χρόνια λόγω της τεχνικής προόδου στον τομέα της σύγχρονης τεχνολογίας κτιρίων. Αλλά ακόμη και στον βασικό εξοπλισμό δηλαδή διακόπτες, πρίζες και φωτισμό, μπορεί να υπάρχουν μεγάλες διαφορές στο κόστος. Η διαφορά στο κόστος ποικίλει ανάλογα από τον αριθμό καθώς και από τα διάφορα μοντέλα που προσφέρουν οι κατασκευαστές. Φυσικά, αυτό ισχύει σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό  για τον πιο περίπλοκο εξοπλισμό, όπως χειριστήρια και μονάδες για ρολά, καλωδιώσεις δορυφορικών συστημάτων και Smart TV, την παρακολούθηση με συστήματα συναγερμού. Όσον αφορά το κόστος, δεν υπάρχουν ανώτατα όρια εδώ.

Σύγχρονη καλωδίωση με BUS ή κλασική ηλεκτρολογική εγκατάσταση;

Για να προσδιορίσουμε το κόστος ακριβώς, πρέπει να αποφασιστεί ποιες τεχνολογίες και ποια εξαρτήματα θα εγκατασταθούν.

Κλασική εγκατάσταση

Με την κλασική εγκατάσταση, συνήθως τοποθετούνται ξεχωριστά κυκλώματα από τον πίνακα στα επιμέρους δωμάτια για το φωτισμό και τις πρίζες. Οι διακόπτες είναι ενσωματωμένοι απευθείας στα επιμέρους κυκλώματα φωτισμού και επιτρέπουν την ενεργοποίηση και απενεργοποίηση των μεμονωμένων λαμπτήρων.

Καλωδίωση BUS (έξυπνη εγκατάσταση)

Ένα εντελώς διαφορετικό σχήμα καλωδίωσης χρησιμοποιείται όταν εγκαθιστάτε σύγχρονη τεχνολογία σε κτίρια. Οι γραμμές καλωδίων για τον έλεγχο των ηλεκτρολογικών εξαρτημάτων και αυτές για την παροχή ενέργειας διαχωρίζονται μεταξύ τους. Για παράδειγμα, στο σύστημα διαύλου KNX, οι αισθητήρες για διακόπτες, κουδούνια, οθόνες αφής ή μετεωρολογικοί σταθμοί συνδέονται στο δίαυλο για τα σήματα ελέγχου και συνδέονται με την κεντρική μονάδα ελέγχου. Λόγω της πρόσθετης καλωδίωσης του διαύλου για τα σήματα ελέγχου και της καλωδίωσης σε αστέρα των ηλεκτρικών συνδέσεων – καταναλώσεων, απαιτούνται πολύ περισσότερες διαδρομές καλωδίων, οι οποίες φυσικά, μαζί με τους αισθητήρες, επηρεάζουν το κόστος.

Βέλτιστος σχεδιασμός με καλύτερο προσδιορισμό κόστους

Θα έχετε ήδη παρατηρήσει ότι απαιτείται ειδικός και επαγγελματικός σχεδιασμός από εκπαιδευμένους ηλεκτρολόγους, για να σας σώσει από δυσάρεστες εκπλήξεις στο τέλος.

Η πλειοψηφία των κτιρίων στην Κέρκυρα έχει κατασκευαστεί με την κλασική εγκατάσταση. Αυτό συνεπάγεται δυσκολότερη εύρεση εξειδικευμένου ηλεκτρολόγου για την υλοποίηση και στη συνέχεια υποστήριξη, μίας έξυπνης εγκατάστασης.

Να θυμάστε: η ηλεκτρολογική εγκατάσταση από έναν επαγγελματία ηλεκτρολόγο κάνει τη ζωή σας πιο ασφαλή και πιο ευχάριστη.

Εξίσου σημαντικό είναι να έχετε καθορίσει τις ακριβείς απαιτήσεις των εξαρτημάτων που θα εγκατασταθούν, όπως λαμπτήρες, πρίζες, διακόπτες, ανιχνευτές κίνησης, ηλεκτρικά ρολά καθώς και τις λειτουργίες για κάθε δωμάτιο.

Υπηρεσίες

 • Επαγγελματικός προγραμματισμός και υλοποίηση, ηλεκτρολογικών εργασιών, για ανακαίνιση, νέες κατασκευές ή επισκευές.
 • Συμβουλές για όλες τις ερωτήσεις που σχετίζονται με την ηλεκτρική εγκατάσταση όπως συστημάτων φωτισμού, διακοπτών ισχύος, γεννητριών, συστημάτων ενδοεπικοινωνίας θυρών, CCTV, ηλεκτρικών ρολών κά.
 • Χρήση υψηλής ποιότητας και επώνυμου υλικού στην εκτέλεση του έργου.
 • Όλα τα ενσωματωμένα υλικά συμμορφώνονται με τις οδηγίες για την ηλεκτρομαγνητική συμβατότητα (EMC) και φέρουν το σήμα CE και VDE
 • Έγκαιρη παράδοση.

Εάν ψάχνετε για πιστοποιημένους ηλεκτρολόγους στην Κέρκυρα, καλέστε μας για να σας βοηθήσουμε.

Επικοινωνία

Συμπληρώστε τη Φόρμα για να ξεκινήσουμε τη συνεργασία μας

  Οι πελάτες μας

  Ικανοποιημένοι Πελάτες

  Τα κορυφαία ξενοδοχεία & Βίλες εμπιστεύονται την Ηλεκτροδυναμική