Κέρκυρα, GR
info@ilektrodynamiki.com

knx

KNX

Η εποχή μας χαρακτηρίζεται από ραγδαίες εξελίξεις και υψηλές απαιτήσεις σε όλους τους τομείς. Από τη συνθήκη αυτή δεν θα μπορούσε φυσικά να αποτελέσει εξαίρεση ο κλάδος των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων κτιρίων. Πράγματι, στις μέρες μας δεν επαρκούν πλέον απλοί διακόπτες για το φωτισμό και πρίζες. Ο σύγχρονος άνθρωπος απαιτεί λειτουργίες που να αυξάνουν την άνεση και την ασφάλεια, να μειώνουν την κατανάλωση ενέργειας, να έχουν τη δυνατότητα κεντρικού ή και ατομικού ελέγχου, ευκολία στη χρήση, ευελιξία και δυνατότητα προσαρμογής σε μελλοντικές αλλαγές της χρήσης και επεκτάσεις.

Τα σύγχρονα κτίρια διαθέτουν ένα όλο και αυξανόμενο πλήθος ηλεκτρικών συσκευών και συστημάτων προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των ατόμων που διαμένουν ή εργάζονται σε αυτά. Κατά συνέπεια ο σχεδιασμός των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων των κτιρίων αποκτά μεγαλύτερη σημασία και εξελίσσεται συνεχώς. Η εμφάνιση και η διάδοση των τεχνολογιών του «έξυπνου σπιτιού» είναι μια από τις πτυχές αυτής της εξέλιξης.

Δύο είναι οι κύριοι παράγοντες που προωθούν τη νέα τεχνολογία:

Η άνοδος του βιοτικού επιπέδου που δημιουργεί – σε όλο και μεγαλύτερο αριθμό καταναλωτών – καινούργιες ανάγκες για άνεση και ποιοτικές συνθήκες στους χώρους εργασίας και κατοικίας.

Η αύξηση του οικονομικού και περιβαλλοντικού κόστους από την κατανάλωση των φυσικών πηγών ενέργειας που επιβάλλει την ορθολογική διαχείριση και την εξοικονόμηση της καταναλισκόμενης ενέργειας πάσης φύσεως. Έτσι τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί μια νέα τεχνολογία – το σύστημα ΕΙΒ / ΚΝΧ – το οποίο δημιουργεί πρωτοποριακές ανέσεις με έξυπνες και απλές ηλεκτρικές εγκαταστάσεις δίνοντας έτσι ολοκληρωμένη λύση σε όλες τις ανάγκες κάθε κτιρίου. Ξεκινώντας από μονοκατοικίες, ξενοδοχεία, σχολεία, έως και μεγάλα συγκροτήματα γραφείων. Βασίζεται στις εξελίξεις στην πληροφορική και στην τεχνολογία της επικοινωνίας, εισάγοντας ένα ενιαίο σύστημα ελέγχου, μέσω του οποίου μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους όλα τα επί μέρους τμήματα που απαρτίζουν μια ηλεκτρική εγκατάσταση. Και φυσικά είναι εναρμονισμένο σε μελλοντικές ανάγκες και απαιτήσεις των χρηστών της.

Το KNX είναι το μόνο παγκόσμιο, ανοιχτό και με σκέψη για το μέλλον πρότυπο, για τον Οικιακό και Κτιριακό Αυτοματισμό ( ΕΞΥΠΝΟ – ΣΠΙΤΙ).

Το KNX έχει πολλές εφαρμογές και ελέγχει φωτισμό, θέρμανση, ρολά, αερισμό αλλά ακόμα και τεχνολογίες πολυμέσων και ασφαλείας. Αυτό δημιουργεί ένα αποδοτικό σύστημα το οποίο μπορεί να πραγματοποιήσει οποιαδήποτε ατομική ανάγκη. Χάρη στη δυνατότητα δικτύωσής του, οποιοσδήποτε μπορεί να πραγματοποιήσει λειτουργίες για τις οποίες πριν θα έπρεπε να κατέχει τεχνικές γνώσεις και να προσπαθήσει αρκετά. Η λειτουργία του συστήματος μπορεί να εκτελεστεί και συμβατικά μέσω των μπουτόν ή των οθονών αφής και ελέγχου. Απομακρυσμένος έλεγχος μέσω του Internet είναι ακόμη δυνατός με το KNX.

Οι Συνεργάτες KNX είναι ηλεκτρολόγοι εγκαταστάτες και σχεδιαστές κτιρίων οι οποίοι έχουν τα απαιτούμενα KNX προσόντα. Σήμερα ήδη περισσότερες από 32.000 εταιρίες εγκαταστατών έχουν εκπαιδευτεί, σε περισσότερες από 115 χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας και είναι συνεχώς αυξανόμενες. Η επιλογή είναι δική σας!

Το μεγάλο πλεονέκτημα: το δίκτυο του αυτοματισμού του σπιτιού μπορεί να επεκταθεί οποιαδήποτε στιγμή. Για μικρά ή μεγάλα έργα, ανακαινίσεις ή καινούρια κτίρια, το KNX έχει πάντα τα καλύτερα προσαρμοσμένα προϊόντα και διασφαλίζει την πιο αποδοτική λύση.

Κριτήρια για το KNX:

  • Ένα παγκόσμιο ανοιχτό πρότυπο (ISO/IEC 14543)
  • Ο ηγέτης των συστημάτων bus για το «Έξυπνο Σπίτι»
  • Ανεξάρτητοι κατασκευαστές, επιλέγοντας ανάμεσα σε πάνω από 320 κατασκευαστές
  • Μειώνει τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία
  • Προσαρμοσμένες λύσεις για νέα κτίρια και ανακαινίσεις

Γιατί να μας επιλέξετε

  • Ξέρουμε πώς να σας εξοικονομήσουμε χρόνο
  • Έχουμε την εμπειρία
  • Θα μείνετε ευχαριστημένοι απ’ τις υπηρεσίες μας.
  • Θα σας προσφέρουμε λύσεις

What our clients say

From the initial offerings to the completion of the grarden lighting, this company proved to be trustworthy and mompetent. There were no financial surpises and the building quality is faultless. I continue to be impressed with the after sales service I am receiving to date, concernig maintenance, repairs or additional installations.

J.R.

I honestly feel that the building process waw a rather pleasant experience, due to the commitment of the contractor and the companies involved in the construction. I was particularly impressed with the experience i had with the company of Nikos and Vasilis of HLEKTRODYNAMIKH. The company was responsible for all electrical installations, and furthermore involved in the planning and installing of some smart home features.

J.R.

We wanted the project to incorporate "state-of-the-art" features for energy efficiency, automation, communication and convenience. For this, we were fortunate to be introduced to Nikos and Vasilis of HLEKTRODYNAMIKH, Corfu. As an electrical engineer and project management engineer, I have had a long carrer managing complex technical projects around the world - I have to say that Nikos and Vasilis, and their team have proven themselves to be extremely competent, trustworthy and dedicated to the task. They are as good, if not better, than any electrical engineers I have worked with.  

R. & M. L.